Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: З 1 вересня звітуємо по ОСВ за оновленими формами

  Постановою правління Пенсійного фонду України від 23.06.2011 №18-1 (зареєстрована в Міністерстві юстиції України 13.07.2011 за №858/19596, далі - Постанова) внесено зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
   
   Постановою змінено і оновлено окремі реквізити звітності. Зокрема, визначено такі категорії осіб у таблиці 5 "Відомості про трудові відносини осіб" додатку 4 :
   
   1-наймані працівники (з трудовою книжкою);
   
   2-наймані працівники (без трудової книжки);
   
   3-особи, які виконують роботи за договорами цивільно-правового характеру;
   
   4-особи, яким надано відпустку по догляду за дитиною від трирічного віку до досягнення нею шестирічного віку;
   
   5-особи, яким надано відпустку по вагітності і пологах.
   
   У таблиці 6 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам" додатку 4 передбачено нові коди типу нарахувань із 6 по 9 для коригування даних за минулі звітні періоди.
   
   Викладено у новій редакції додаток 5 "Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" для щорічного подання фізичними особами, які обрали спрощену систему оподаткування за себе і за членів сім'ї, які беруть участь у провадженні підприємницької діяльності, а також особами, які забезпечують себе роботою самостійно.
   
   Введено новий вид звітності – додаток 7, який надається у разі настання нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання із застрахованою особою, у тому числі із фізичною особою, яка обрала спрощену систему оподаткування, або членом сім'ї, який бере участь у провадженні підприємницької діяльності.
   
   Постанова набирає чинності із 1 серпня 2011 року, а починаючи із 1 вересня 2011 року страхувальники за місцем їх реєстрації будуть надавати звітність за новими формами до управлінь Пенсійного фонду України.

Коментарі