Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: КМУ розробив критерії, які визначають податкову історію платника ПДВ як позитивну

 Міністерство фінансів України повідомляє про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, які визначають податкову історію платника податку на додану вартість як позитивну» з метою отримання зауважень та пропозицій до нього.
   
   Стислий зміст проекту
   
   Проект постанови розроблений відповідно до пункту 200.22 статті 200 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та встановлює критерії, які визначають податкову історію платника податку на додану вартість як позитивну.
   
   Починаючи з 1 січня 2014 року камеральна перевірка податкової звітності платників податку, які мають позитивну податкову історію, проводиться протягом п'яти календарних днів з дня подання податкової декларації.
   
   Це дасть змогу прискорити відшкодування податку на додану вартість сумлінним платникам податку, у порівнянні з автоматичним відшкодуванням податку на 15 календарних днів раніше (тобто не протягом 20 календарних днів, а протягом 5).
   
   Проектом затверджується перелік критеріїв, в разі відповідності яким, платники податку на додану вартість вважатимуться такими, що мають позитивну історію. Зокрема:
   
   - відсутність анулювання реєстрації платника податку;
   
   - своєчасність надання податкової звітності;
   
   - у сумі податкового кредиту, сформованого контрагентами, відсутні суми податкового кредиту, сформованого контрагентами, які мають ознаки фіктивності, що визначені законодавством (ст.55 Господарського кодексу України);
   
   - відсутність адміністративного або судового оскарження донарахованих сум податків, зборів та сум податку на додану вартість, заявлених до відшкодування;
   
   - відповідність критеріям, встановленим пунктом 200.19 статті 200 розділу V Податкового кодексу України.

Коментарі