Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Затверджено порядок надання страхувальниками електронної звітності до Фонду соцстраху з ТВП

Постановою Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - Фонд) від 27.04.2011 р. № 23 затверджено Порядок подання страхувальниками електронних документів до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - Порядок № 23), дія якого поширюється на такі електронні документи, які створюються страхувальником і подаються до Фонду:
   
   
- Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП - звіт страхувальника по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням;
   
   
- Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП - звіт страхувальника про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення;
   
   
- Заява-розрахунок - заява-розрахунок для надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду.
   
   
Відповідно до Порядку № 23 спосіб представлення документа визначається страхувальником на добровільних засадах. Подання електронного документа надає страхувальнику право не подавати відповідні документи на папері.
   
   
Електронний документ видається (надсилається) страхувальником адресата через автоматизовану інформаційну систему прийому електронних документів Фонду за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку загального користування, в тому числі через посередника, на підставі укладеного договору між адресатом і страхувальником.
   
   
Для створення електронних документів страхувальником використовується спеціалізоване програмне забезпечення, розробку якого забезпечує виконавча дирекція Фонду. Зазначене спеціалізоване програмне забезпечення безкоштовне для страхувальників. Фонд розміщує його на своєму офіційному веб-сайті (www.fse.gov.ua). Також на офіційному веб-сайті публікується інформація про спеціалізованому програмному забезпеченні, яке відповідає встановленим вимогам і може використовуватися ними для подання електронних документів, шляхом розміщення відповідного переліку.
   
   
Постанова від 27.04.2011 р. № 23 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Коментарі