Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Змінено порядок надання податкових консультацій

 В зв’язку із набуттям чинності більшості положень Закону України від 07.07.2011 №3609-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України" ("Голос України" за 05.08.2011 №144), дещо змінився порядок надання податкових консультацій.
   
   По-перше, визначено, що податкова консультація надається контролюючим органом протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання звернення.
   
   По-друге, центральний орган контролюючого органу проводить періодичне узагальнення податкових консультацій, які стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, та затверджує наказом узагальнюючі податкові консультації, які підлягають оприлюдненню.
   
   До речі, Податковий кодекс доповнено визначенням "узагальнююча письмова податкова консультація", якою вважається оприлюднення позиції контролюючого органу, що склалася за результатами узагальнення податкових консультацій, наданих платникам податків.
   
   По-третє, використання узагальнюючої письмової податкової консультації захищає платника податків від відповідальності навіть у разі її подальшої зміни чи скасування. Раніше це стосувалось лише письмових податкових консультацій.
   
   Крім того, починаючи з 01.01.2012 року платник податків зможе обрати електронну форму отримання консультацій, яка за своїм статусом прирівнюється до письмової податкової консультації.

Коментарі