Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Про зміну ставки збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства з 1 серпня 2011 р

Відповідно до ст. 1 Закону України від 9 квітня 1999 року № 587-XIV «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» (зі змінами та доповненнями) платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.
   
   
Виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам. У разі постачання такої продукції суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. У разі реалізації алкогольних напоїв та пива за договорами комісії (консигнації) платниками збору є суб'єкти підприємницької діяльності (крім виробників-комітентів у разі здійснення ними оптової торгівлі алкогольних напоїв та пива), які отримують на свій рахунок кошти або інші види компенсації за продаж цієї продукції .
   
   
Згідно зі ст. 2 Закону України від 9 квітня 1999 року № 587-Х! У «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства" об'єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка, одержана від реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв та пива.
   
   
Відповідно до ст. 3 Закону України від 9 квітня 1999 N587-ХІУ "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» (зі змінами та доповненнями) ставка збору становить 1% від об'єкта оподаткування.
   
   
Однак пунктом 8 розділу 1 Закону України від 07.07.2011 р. № 3609-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» внесено зміни до статті 3 Закону України «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства »щодо ставки збору, яка з 1 серпня 2011 р. складе 1,5% від об'єкта оподаткування.
   
   
Звіт про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства подається платником збору до органу ДПС за своїм місцезнаходженням щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем ​​звітного місяця.

Коментарі