Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Відповідальність за неподання звіту ФОП-єдиноподатником: несподівану відповідь ДПАУ

   ПИТАННЯ: Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання звіту фізичною особою - підприємцем - платником єдиного податку?
   
   
ВІДПОВІДЬ: Відповідно до п. 9 Порядку видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку, затвердженого наказом ДПАУ від 29.10.99 р. № 599, протягом п'яти днів після закінчення звітного періоду платник єдиного податку подає Звіт фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку ( далі - Звіт), який залишається у його справі.
   
   
Згідно з п. 46.1 Податкового кодексу Україні податкова декларація, розрахунок - це документ, що подається платником податків до контролюючого органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та / або сплата податкового зобов'язання, або документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого та / або сплаченого податку. Оскільки Звіт не підпадає під визначення терміна «податкова декларація», застосування штрафних санкцій (штрафів) або адміністративних штрафів у разі неподання або несвоєчасного подання Звіту чинним законодавством не передбачено.

Коментарі