Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: З 14 серпня можлива електронна реєстрація підприємцем

З 14 серпня 2011 року громадяни зможуть реєструватися як підприємці шляхом подання документів в електронному вигляді. Відповідні зміни внесені Законом України від 19.10.2010 р. № 2609-VI до Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".
   
   
Тепер для реєстрації підприємцем особа зможе подавати документи в електронному вигляді. Сам пакет необхідних документів і розмір плати за реєстрацію не змінилися. Електронні документи оформляються відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та засвідчуються електронним цифровим підписом (ЕЦП) такої особи. Держреєстратор автоматично після отримання від заявника електронного документа надсилає йому електронне підтвердження факту його отримання.
   
   
Підтвердженням внесення реєстраційного збору та плати за публікацію повідомлення про реєстрацію в даному випадку є екземпляри електронних розрахункових документів, завірених ЕЦП. Крім того, необхідно направити електронну опис усіх наданих документів.
   
   
Відзначимо, що в ст. 43 Закону № 755 зміни не вносилися. Тому виписку про держреєстрацію підприємець в електронному вигляді не отримає. Її держреєстратор повинен видати підприємцю особисто або надіслати поштою з повідомленням про вручення. Крім того, передбачено, що подання підприємцем документів держреєстратору для проведення держреєстрації змін до відомостей про підприємця здійснюється виключно на паперових носіях.

Коментарі