Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Щодо порядку приймання податкової звітності від платників, яким анульовано свідоцтво платника ПДВ

Анулювання реєстрації платника ПДВ проводиться шляхом виключення з Реєстру платників ПДВ і, відповідно до ст. 184 Податкового кодексу, останній звітний період закінчується днем ​​анулювання реєстрації.
   
   
Також слід зазначити, з моменту анулювання реєстрації підприємства як платника ПДВ, таке підприємство позбавляється права на віднесення сум податку до податкового кредиту і виписку податкових накладних.
   
   
Звертаємо увагу, що якщо в останньому звітному періоді на обліку у підприємства залишаються товари та необоротні активи, при придбанні яких суми були включені до податкового кредиту, платник податку зобов'язаний визнати умовний поставку таких товарів та необоротних активів та нарахувати податкові зобов'язання виходячи зі звичайних цін.
   
   
Враховуючи викладене, підприємство у разі анулювання реєстрації платника ПДВ виключається з Реєстру платників ПДВ і не має підстав для подання податкової звітності з податку на додану вартість після закінчення граничного строку подання податкової звітності за останній податковий період, у тому числі за період, в якому він був платником ПДВ.

Коментарі