Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Номер податкової накладної не може перевищувати 7 цифр

 Відповідно до п. 3 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПА України від 21.12.10 №969 (далі – Порядок №969) порядковий номер податкової накладної присвоюється відповідно до її номера в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр).
   
   При складанні податкової накладної філією чи структурним підрозділом платника податку порядковий номер податкової накладної встановлюється з урахуванням присвоєного числового номера і визначається числовим значенням через дріб. У чисельнику порядкового номера податкової накладної проставляється порядковий номер, а в знаменнику - числовий номер філії чи структурного підрозділу.
   
   Платники податку на додану вартість складають окремі податкові накладні за видами діяльності, що передбачають спеціальний режим оподаткування, та зазначають у порядковому номері накладної після дробу перед номером філії чи структурного підрозділу код відповідної діяльності. Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних затверджений наказом ДПА України від 24.12.10 №1002. Заповнення граф 1 та 3 розділу І "Видані податкові накладні" Реєстру здійснюється у наступному порядку: у графі 1 записується порядковий номер податкової накладної (порядковий номер податкової накладної відповідає порядковому номеру запису в Реєстрі), розрахунку коригування; у графі 3 вказується порядковий номер податкової накладної, що відповідає номеру з графи 1, номер розрахунку коригування.
   
   Для податкових накладних/розрахунків коригування філій (структурних підрозділів) та/або складених за видами діяльності, що передбачають спеціальний режим оподаткування, порядковий номер (графа 3 Реєстру) відповідає порядковому номеру такої податкової накладної. Тобто, після номеру з графи 1 через дріб вказується код спеціального режиму та/або числовий код філії.
   
   Таким чином, діючий порядок нумерації податкових накладних установлено за принципом повної чисельної послідовності натуральних чисел, тобто: 1, 2, 3, 4 тощо, а застосування інших принципів нумерації та кодування в порядковому номері податкової накладної додаткових відомостей щодо дати договору, номеру договору, іншої інформації про проведену операцію заборонено. Враховуючи викладене, так як підставою для віднесення сум ПДВ до податкового кредиту є належним чином оформлена податкова накладна, то чисельник порядкового номеру податкової накладної не може мати більше 7 цифр – оскільки в цьому разі постачальником повинно бути здійснено понад 10 млн. операцій з постачання товарів/послуг з початку року.

Коментарі