Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Парламент законодавчо закріпив норму про доступ до ЄДР в Інтернеті

   22.12.2011г., на основі кабмінівського законопроекту № 9022 Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо питань видачі ліцензій).
   
   
Зазначеним законом з числа документів, які необхідно подати органу ліцензування для отримання ліцензії виключена виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (ЄДР).
   
   
Законом закріплено також обов'язок спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації забезпечити на своєму офіційному сайті вільний доступ до відомостей з ЄДР. Цей же орган зобов'язаний затвердити перелік таких відомостей. До переліку повинні включатися відомості, необхідні для видачі документів дозвільного характеру та ліцензій, зокрема, про наявність в ЄДР запису про державну реєстрацію припинення зареєстрованої особи або про перебування зареєстрованої особи в стані припинення.
   
   
Також повинна бути забезпечена можливість пошуку всіх зареєстрованих осіб за ідентифікаційним кодом, номеру облікової картки платника податків, серії та номеру паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Коментарі