Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Чергові зміни в звіті по єдиному соцвнеску та інструкції про порядок його нарахування і сплати

   Внесено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (постанова ПФУ N 21-5 від 27.09.2010 р.), які набирають чинності з дня офіційного опублікування коментованої постанови. Зокрема, уточнено, що:
   
   - підприємства, в яких працюють інваліди, можуть застосовувати ставку нарахування єдиного соцвнеску 8,41% до їх зарплатних виплат і до лікарняних  ;
   
   - підприємства та організації всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариства УТОГ та УТОС, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50% загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25% суми витрат на оплату праці, можуть застосовувати ставку єдиного соцвнеску у розмірі 5,3% при нарахуванні суми винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами, а також суми лікарняних (раніше значились тільки зарплатні виплати);
   
   - підприємства та організації громадських організацій інвалідів, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50% загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25% суми витрат на оплату праці, можуть застосовувати ставку єдиного соцвнеску у розмірі 5,5 % до лікарняних, нарахованих працюючим інвалідам (раніше значились тільки зарплатні виплати);
   
   Крім того уточнено, що з 01.10.2011 р. максимальна величина для нарахування єдиного соцвнеску складає 17 прожиткових мінімумів для працездатних осіб ( приведено у відповідність до З акону N 2464-VI від 08.07.2010 р.).
   
   Внесено зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (постанова ПФУ N 22-2 від 08.10.2010 р.), які набирають чинності з 01.01.2012 р. Серед них:
   
   - у додатку 4 викладено у новій редакції таблицю 1 "Нарахування єдиного внеску" та таблицю 8 "Відомості про осіб, які відповідно до закону отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку...". Крім того, доповнено новим рядком таблицю 2 "Нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб".
   
   - викладено у новій редакції додаток 7 "Звіт про настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання".

Коментарі