Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Рекламні штрафи

Держспоживстандарт у листі від 20.09.2011 р. № 7124-8-5/18 зазначив: «інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути розміщений під рубрикою «Реклама» або «На правах реклами».
   
   
При необхідності процедура ідентифікації інформації здійснюється відповідно до вимог Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 693, зокрема пунктів 13 і 15 ».
   
   
Нагадаємо, що за порушення рекламного законодавства штрафи відповідно до ст. 27 Закону України «Про рекламу» від 03.07.96 р. № 270/96-ВР накладаються у таких розмірах (п. 2 Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 р. № 693) :
   
   
1) п'ятикратної вартості розповсюдженої реклами - на рекламодавців, винних у:
   
   
замовленні реклами продукції, виробництво та / або обіг якої заборонено законом;
   
надання виробнику реклами недостовірної інформації, необхідної для її виготовлення;
   
замовленні розповсюдження реклами, забороненої законом;
   
недотриманні встановлених законом вимог щодо змісту реклами;
   
порушенні порядку розповсюдження реклами, якщо вона розповсюджується ними самостійно;
   
   
2) п'ятикратної вартості виготовлення реклами - на виробників реклами, винних у порушенні прав третіх осіб при її виготовленні;
   
   
3) п'ятикратної вартості розповсюдженої реклами - на розповсюджувачів реклами, винних у порушенні порядку її розповсюдження та розміщення;
   
   
4) сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - на рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами за неподання або подання свідомо неправдивої інформації щодо вартості розповсюдженої реклами, її виготовлення та / або розповсюдження.
   
   
Повторне вчинення протягом року порушень тягне за собою накладення штрафу у подвійному розмірі.

Коментарі