Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Виправлення помилки з податку на прибуток через поточну декларацію

 Якщо платник податку вирішив виправити помилку через поточну Податкову декларацію з податку на прибуток підприємства (форму затверджено наказом ДПА У від 28.02.11 № 114), то для цього до неї треба скласти та подати Додаток ВП ” Розрахунок податкових зобов’язань за період, у якому виявлено помилку”, який є складовою частиною зазначеної Декларації. Така декларація містить показники поточного періоду (у рядках 01-22 ) та показники, які стосуються виправлення помилок, що допущені в попередніх періодах (для їхнього обрахунку якраз і призначено Додаток ВП).
   
   Платник податку у Додатку ВП відображає ті показники, які він би відобразив у тій Декларації, яку виправляє, якби не припустився помилки. Тобто правильні дані за період, що виправляється. У рядку 23 Додатка ВП він відображає суму донарахованого податку, а потім переносить її в рядок 23 Податкової декларації з податку на прибуток підприємства.
   
   У рядку 24 Додатка ВП платник відображає суму штрафу у розмірі 5% від суми податку, який він самостійно нараховує у зв’язку з виправленням помилки. Сума штрафу аналогічно переноситься до рядка 24 Податкової декларації.
   
   Нарахована сума пені відображається у рядку 25 Додатка ВП, а потім переноситься до рядка 25 Податкової декларації.
   
   Скільки звітних періодів виправлятимуться через поточну декларацію, стільки Додатків ВП потрібно до неї скласти.

Коментарі