Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: Що робити при перевірках?

Перевірки санепідемстанції, пожежників і госпотребінспекціі здатні принести багато неприємностей приватним підприємцям. Коли мають право приходити перевіряючі і які штрафи можуть накласти за порушення?
   
   
Вони з СЕС
   
   
Кого перевіряють: Продуктові магазини, ресторани, кафе
   
   
Перевірки Державної санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) можуть бути плановими, тобто про них попереджають письмово за 10 днів, і позаплановими в тому випадку, якщо, наприклад, мали місце скарги від споживачів на неякісні продукти (терміни перевірок див. у таблиці).
   
   
Під час перевірки дивляться на те, чи відповідає місце торгівлі або громадського харчування санітарним нормам. Тому в ресторані або кафе в першу чергу підуть на кухню, а в магазині перевірять холодильники і прилавки. Можуть взяти продукти на пробу для експертизи, обов'язково подивляться на термін придатності товарів. Перевіряють зазвичай водопостачання об'єкта, вентиляцію, опалення і навіть стан каналізації. Список санітарних норм настільки великий, що виконати його повністю навряд чи вдасться навіть самому старанному підприємцю. Прописано все - від стану халатів продавців до частоти миття підлог і сміттєвих баків для відходів.
   
   
Тому при бажанні СЕС може причепитися до чого завгодно. Наприклад, до того, що на підприємстві немає аптечки або продавець, відпускає товар, чхає. Але за "дрібниці" можуть і не оштрафувати, а просто надіслати припис про усунення порушень. У той же час за серйозні порушення (на зразок продажу зіпсовані продуктів або їжі) санкції можуть бути більш жорсткі - СЕС цілком може не лише оштрафувати, а й опечатати (опломбувати) приміщення до усунення всіх порушень, а значить фактично призупинити ведення бізнесу.
   
   
Штрафи: Якщо в ході перевірки були виявлені порушення, то протягом п'яти днів СЕС надішле припис про їх усунення. За невиконання таких приписів посадовим особам загрожує штраф від 1 до 25 мінімумів доходів громадян (максимум 425 гривень). Але якщо при перевірці виявлено серйозні порушення, доведеться заплатити окремо. За реалізацію або випуск продуктів, які не відповідають санітарним нормам і небезпечні для здоров'я людей, можуть виписати штраф в розмірі 100% вартості реалізованої (випущеної) продукції. За порушення вимог щодо дотримання тиші рестораном чи кафе - від 50 до 450 мінімумів доходів громадян (максимум 7,6 тис. грн.). За продаж імпортної продукції, що не відповідає національним стандартам безпеки, також вимагатимуть 100% його вартості. Якщо на підприємстві виявлено не одне-два, а багато порушень, на усунення яких потрібен час, СЕС вправі навіть тимчасово призупинити його діяльність до усунення проблем або вимагати звільнити винних осіб.
   
   
Плановий "пожежа"
   
   
Кого перевіряють: Всіх, у кого є приміщення, що використовується в цілях бізнесу
   
   
"Пожежні" також можуть нагрянути планово та позапланово. Завдання перевіряючих - з'ясувати, чи дотримуються норми протипожежної безпеки, чи є внутрішні накази, розпорядження та інструкції з питань пожежної безпеки на підприємстві, схеми евакуації людей на випадок пожежі, чи є дозвіл Держпожежнагляду на роботу, оренду приміщень. Зазвичай дивляться саме приміщення, у тому числі навіть ті кімнати, які не використовуються. Перевіряють технічний стан вогнегасників, автоматичних установок пожежогасіння та пожежної сигналізації. Особливу увагу до підприємства буде в тому випадку, якщо його діяльність в принципі пожежонебезпечний (пов'язана з використанням печей, обігрівачів, легкозаймистих матеріалів тощо) або офіс знаходиться на верхніх поверхах і в ньому працює багато людей.
   
   
Всі перевірки повинні проводитися в присутності керівника підприємства або його заступника. Якщо все нормально, причепитися до чого-небудь "пожежним" складніше, ніж СЕС. Але чим ширший складські, виробничі та офісні площі, тим більше шансів нарватися на штрафи. Перевіряючі будуть з'ясовувати, чи забезпечений під'їзд для пожежних машин на випадок загоряння, скільки воріт для в'їзду, як освітлена територія, чи немає на вулиці сміття, яке зможе ускладнити евакуацію людей і т.д. Щоб не мати проблем, краще заздалегідь вивчити правила пожежної безпеки для свого виду діяльності (залежно від ступеня ризику-у кожного свої правила) і виконати всі основні вимоги.
   
   
Штрафи: Якщо за результатами перевірки виявлено порушення вимог пожежної безпеки, складається акт. Керівник підприємства може внести до акта свої зауваження щодо здійснення перевірки і навіть відмовитися його підписувати. За порушення вимог пожежної безпеки, невиконання приписів про усунення порушень можливий штраф до 2% місячного фонду заробітної плати підприємства. Чим більше підприємство, тим вагоміші штраф, тому до зустрічі з "пожежними" краще готуватися заздалегідь.
   
   
Права споживачів
   
   
Кого перевіряють: Усіх, хто надає послуги і продає товари фізособам
   
   
Госпотребінспекція може провести планову перевірку (раз на рік) і позапланові - за умови наявності скарг споживачів. Іншими словами, досить хоча б одному клієнту залишитися незадоволеним наданим товаром або послугою і накатати скаргу, як в дверях можуть з'явитися перевіряючі.
   
   
З недавнього часу відомство отримало право перевіряти також якість продукції, дотримання правил торгівлі та надання послуг, а найголовніше - проводити контрольні перевірки правильності здійснення розрахунків із споживачами. Під контрольною перевіркою розуміється негласна закупівля товару інспектором для перевірки, за якою реальною ціною продається товар. Якщо в договорі стоїть одна ціна, а товар відпускається за іншою, у підприємця можуть бути серйозні проблеми, аж до кримінального покарання за шахрайство з фінансовими ресурсами.
   
   
Крім того, Госпотребінспекція може визнати рекламу підприємця недобросовісної і вимагати від рекламодавців публікації відомостей, які уточнюють, доповнюють рекламу в разі потреби.
   
   
Штрафи: Головна проблема такого роду перевірок навіть не штрафи, а те, що можуть зняти неякісний (небезпечний для споживачів) товар з реалізації або заблокувати вже оплачену рекламну компанію, якщо вважатимуть її недобросовісною. Ну і штрафи, звичайно, можуть виписати чималі. За порушення умов договору зі споживачем - 100% вартості товару або послуги, за відсутність інформації про товар - 30% його вартості, за продаж неякісних товарів - 200% їх вартості.
   
    
Чи можна оскаржити 
   
   
Ні для кого не секрет, що часто перевірки проводяться з єдиною метою - зібрати данину з підприємців. Давати чи не давати мзду прямо в ході перевірки - є питання спірне. Адже дача хабара, як не крути, - кримінальний злочин. Але якщо перевіряючі поводяться відверто нахабно, їх цілком можна приструнити, записавши свої зауваження в акті перевірки, оскарживши їх діяльність перед вищим начальством протягом 10 днів після перевірки. Результати перевірки, якщо вони загрожують штрафами, цілком можна оскаржити в суді. Не факт, що це повністю анулює роботу перевіряючих, але принаймні допоможе знизити масштаби санкцій. До речі, сам хід перевірки можна фіксувати на відеокамеру. Це дозволить зберегти об'єктивність процесу і може послужити доказом провини перевіряючих.

Перевіряє

Кого можуть перевіряти

Якими можуть бути перевірки

В які терміни проводяться

Які штрафи можливі

Держпожежнагляд

Всіх, у кого є приміщення

Планові (про них попереджають за 10 днів листом) і позапланові

Планова: для малого бізнесу – 5 днів. Для всіх інших до 15 днів. Позапланова: для малого бізнесу – до 2 днів. Для всіх інших – до 10 днів.

До 2% місячного фонду заробітної плати підприємства

Санепідемстанція (СЕС)

Громадське харчування, магазини продтоварів, підприємства з виробництва продуктів

Від 25% до 100% вартості реалізованої або виробленої продукції

Держінспекція з питань захисту прав споживачів

Усіх, хто надає послуги і продає товари

Від 30% до 500% вартості товару

Як поводитися, якщо нагрянули з перевіркою?
   
   
Перевірити документи: службові посвідчення перевіряючих, документи - направлення на перевірку (напрямки для СЕС, наказ про проведення перевірки у Держпожежнагляду і Госпотребінспекціі). Упевнитися, що перевірка здійснюється тільки тими інспекторами, які вказані в документах про її проведення.
   
   
Слідкувати за руками: не перешкоджати законним перевіркам, але при цьому стежити, щоб перевіряючі не перевищували свої повноваження. Бажано використовувати систему відеоспостереження та інші засоби для фіксації їх дій.
   
    
Проконтролювати акт перевірки:  Уважно прочитати акт перевірки та підписати його, якщо є зауваження - внести їх. Один примірник залишити у себе. Якщо був виписаний протокол про адміністративне правопорушення, уважно ознайомитися з ним, один примірник залишити у себе
   
   
Боротися за справедливість: Якщо підприємець не задоволений результатом перевірки, він може оскаржити її результати в суді.
   
   
Коли можна не пускати перевіряючих?
   
   
- Найнебезпечніша перевірка - комплексна (коли приходять ще й податківці). Нагадаємо, до перевірки можуть бути допущені тільки ті, хто має відповідні письмові розпорядження керівництва про її проведення.
   
- Якщо перевірка планова, але про неї підприємець не був попереджений письмово за 10 днів.
   
- Якщо перевіряльники відмовилися надати службові посвідчення.
   
- Якщо перевіряє СЕС, і при цьому немає письмового спрямування за підписом головного лікаря СЕС чи його заступника.
   
- Якщо позапланово перевіряє держпожежнагляд, і при цьому немає наказу про проведення перевірки керівника відповідного органу Держпожнагляду.
   
- Якщо держпожежнагляд прийшов з позаплановою перевіркою, а у підприємця є страховка відповідальності перед третіми особами на випадок пожежі.

Коментарі