Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Новини: КМУ має намір зробити печатки не обов'язковими для суб'єктів господарювання

Уряд пропонує законопроектом № 9172 внести зміни в ряд законодавчих актів України щодо скасування застосування печаток у господарській діяльності.
   
   
Так, наприклад, в Господарському кодексі пропонується встановити, що суб'єкт господарювання "може мати печатку із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом", а виготовлення печатки здійснюється без отримання документів дозвільного характеру. Печатки не обов'язкові за проектом навіть для банків.
   
   
Господарські та цивільні договори, укладені від імені ЮО в тому числі, не підлягають в обов'язковому порядку скріпленню печаткою. Не потрібно друку на дорученнях, виданих юрособою, у тому числі - для представництва інтересів у цивільних та господарських судах.
   
   
Печатка не потрібно у відповідності з проектом на масі документів, включаючи, наприклад, подвійні складські свідоцтва і векселі, звіти про оцінку майна, заставні і т.д.
   
   
Змінами до статті 201 Податкового кодексу України, запропонованими окремо (законопроектом № 9173), але у зв'язку з внесеним законопроектом № 9172, передбачено, що платник ПДВ буде надавати покупцю (одержувачу) на вимогу останнього накладну, скріплену печаткою, тільки за наявності цієї самої друку . Тобто вимога про друк стає не обов'язковим.
   
   
Щодо підпису уповноваженої платником особи на накладної вимоги про обов'язковість залишаються колишніми.

Коментарі