Завантаження...
Реєстрація
TwitterFacebookВКонтакте
Підпишіться на наші RSS новини.
UARU

Планування бюджету

Бюджетування - створення технології планування, обліку і контролю грошей та фінансових результатів. Бюджет - це план діяльності компанії за певний період, виражений у грошовій формі. Він виконує різні функції внутрішньофірмового планування:

- бюджет як економічний прогноз. Основні планові рішення приймаються при розробці стратегічного планування, і процес формулювання бюджету, по суті, є переробкою цих прогнозів.

- бюджет як основа для контролю. В міру реалізації закладених у бюджеті планів необхідно реєструвати фактичні результати діяльності компанії. Наш сайт "Облік-онлайн" допоможе Вам контролюваті всі доходи і витрати Вашої фірми (вкладка "Облік"). Ви маєте можливість аналізувати і порівнювати різні періоди діяльності, робити висновки і зменшувати витрати на проведення діяльності. Порівнюючи фактичні показники з запланованими, можна здійснювати так званий бюджетний контроль.

- бюджет як засіб координації. Бюджет являє виражений у вартісних показниках план в галузі виробництва, закупівель сировини або товарів, реалізації продукції, інвестиційної діяльності і т.д.

- бюджет як основа для постановки задачі. Розробляючи бюджет на наступний період, необхідно приймати рішення завчасно, до початку діяльності в цей період.

Для того, щоб складання бюджету принесло реальну допомогу Вашому бізнесу, небхідно порівлювати прогнози з результатами виконання бюджетів, виявляти причини невідповідності і виробляти відповідні рішення. "Облік-онлайн" дає таку можливість, Ви без будь-яких проблем можете переглянути всі грошові потоки Вашої компанії використавши вкладки "Гроші", "Облік" та "Рахунки". Все що необхідно є на нашому сайті.

Важливою складовою кожного бізнесу є планування майбутніх витрат. Без нього рідко коли можна досягти хорошого фінансового результату. Саме тому для малого бізнесу важливу роль грає складання бюджету, хоча б короткострокового. Якщо фірма на початковій стадії розвитку, то до завдань, що ставляться перед нею, можна віднести: розширення клієнтської бази, перехід на наступну стадію зростання, бажання зайняти "свою нішу". Довгострокове планування тут недоречне. А ось до розробки короткострокових планів необхідно підходити досить грунтовно. При формуванні бюджету малого підприємства необхідно робити значний допуск на непередбачувані обставини.

З допомогою нашого сайту можна з легкістю керувати доходами і витратами, планувати їх на майбутні періоди, робити аналіз попередніх місяців, шукати шляхи мінімізації витрат (вкладка "Облік"). Також, що важливо при складанні бюджету, контролювати рахунки (вкладка "Рахунки") та грошові потоки (вкладка "Гроші")

Почати планування витрат можна зайшовши на вкладку "Облік". З допомогою "Перемикача мов" вибираємо мову зручну для Вас у користуванні.

Використовуючи "Форму для додавання витрат та доходів" вводимо статті та відповідні суми.

Після заповнення форми нажимаємо кнопку "Додати" . Всі введені Вами суми відображатимуться відповідно у фактичних витратах або доходах.

Зображена вище форма дозволяє планувати витрати і доходи, також дає можливість перенести їхні значення, якщо це необхідно, на наступний період (місяць). Наочно це має такий вигляд:

- з допомогою кнопки "показати всі категорії" можна вибрати витратну статтю, наприклад - Єдиний податок;

- вибравши всі необхідні Вам категорії, переходимо до самого процесу планування, натиснувши на кнопку "Редагувати" відкривається вікно, в якому безпосередньо вводимо потрібні суми відповідно до категорії витрат;

- кожну заплановану суму Ви маєте можливість перенести на наступний місяць за допомогою кнопки "Копіювати на наступний місяць".

Якщо Вам необхідно перенести на наступний місяць всі заплановані витрати, для цього передбачено кнопку "Копіювати всі значення на наступний місяць"

Приємного користування.

Коментарі